12 Ekim 2015 Pazartesi

esnaf politikası...

Adım adım Mısır'a doğru gidiyoruz, yada Suriye deyin. Kimileri askere, polise üzülmüyor, kimileri barışı isteyenlere üzülmüyor, biri diğerini vatan hainliğiyle suçluyor, iyi oldu öldüler diye diye sevinenler var, oysa ki hepsi bu ülkenin vatandaşları. Bir oyun var gibi, iti ite kırdırma politikası yine, yeni, yeniden sahnede gibi, zaten ortam biri diğerini ötekileştirilerek son 8 senede hazırlandı, ortak akıl yok, sağduyu yok, herkes diğeri ölsün diyor, yakınındaki ölünce ağlıyor, intikam istiyor, kan kanı çekiyor, ne yazık ki geçmiş senelerden sağ sol çatışmalarından hiç ders almamışız.

Kimsenin b planı yok. bir parti diyor ki barış da neymiş, savaşarak yok ederiz, sanki son 25 yılda başka bir politika uygulanmış gibi. diğeri tamamen oy hesabıyla hareket ediyor, kürt oyları gidince açılım da bitti. 7 Haziran dönüm noktası, her ne kadar açılıma karşı çıkmış olsam da gelinen noktada başarılıydı. ama kürt oyları gidince terk edildi. bir diğer partinin ise net bir politikası bile yok bu konuda. Cumhuriyeti kuran partinin öncü rolü oynaması gerekiyor, ama o bunun farkında değil, strateji geliştiremiyor, durum böyle kalınca meydan milliyetçiliği çıksın satırlar kesilsin başlar tekbir allahü ekber diyen zihniyetle çok şükür, esselamüaleyküm ve rahmatullah diyen zihniyete kalıyor. 

Zaten iktidarlar değişince bir ülkenin iç,dış, sosyal ve ekonomik politikası değişir mi? Değişmemeli, ama öyle değil, orta yada uzun vadeli planlarımız yok, strateji yok, taktik yok, istikrar yok, ne zaman suriye de esad kardeşimden esed diktatöre geçtik, ne zaman demokrasiden polis devletine geçtik yada ne zaman açılımdan savaş ister hale geldik anlayabileniz var mı? 

90 lı yılların sonunda Yalçın Küçük GlaobalSecrurity diye bir siteden söz ediyordu, bu pentagon uzantılı site daha ırak savaşı başlamışken target ıraq 170 diye gün sayıyordu, sonra sayım bittiğinde ırak a amerika girdi ve saddam için sonun başlangıcı oldu, aynı sitede o zamanlar Türkiye yi bölünmüş gösteriyordu, anlaşılan şimdilerde zamanı geldi büyük ortadoğu projesinin uygulamasının. acele etmeden sindirte sindirte hazırlıyorlar gibi. kamplaşmalar, nefret, ölümler, kaos, bir araya gelememe, ufak tefek farklılıklarda bile ötekileştirme ve saire.

Ülkemizde 3 milyona yakın süriyeli var, 280bini kapmlarda, kalanı ülkenin her yanında, ne kadarı işid belli değil, çünkü kayıtları yok, izleyemiyoruz, çünkü acil durum planımız yok, prosedürümüz yok, b yada c planlarımız yok, tink tank kuruluşlarımız yok, olan strateji diye başlayan kelimelerle devam eden kuruluşlarda sığ politik figürler at koşturuyor.

Halkımız son 13 senedeki göreli refahtan memnun, borçlar artmış, cumhuriyetin tüm kurum ve işletmeleri üç kuruşa satılmış, yerli neredeyse yok, kömür bedava, bulgur bedava, din bedava. köprü, yol, otoyol, bölünmüş yol, havaalanı yeter, gerekli mi sorgulayan yok, oysaki bir tane makine üreten makineler yapamadık, uçak, tank, otomobil halen yapılacak, hayali bile güzel değil mi?

nihayetinde ülkenin başkentinde mite 4 km uzaklıkta genelkurmaya ve meclise 3 km uzaklıkta bomba patladı, yüz küsür kişi can verdi, katliam, güvenlik zaafiyeti yok dendi, olsaydı ne olacaktı acaba, yada güvenlik zaafiyeti yoksa amaça ulaşılmış mı oldu, amaçlanan bu muydu? muhtemelen işid yaptı, çünkü suruç ve reyhanlı'yla çok benziyor, ama işid'i yönlendiren kim yada hangi güçler? işid'le mitin bağlantısı ne kadar? biliyoruz ki işid ırakdaki konsolos yetkililerini pazarlık sonucu serbest bırakmıştı, pazarlığın hangi kısmı yerine getirilmedi diye sorulabilir, biliyoruz ki bu iktidar cemaatle de işbirliği yapmış ve ne istedilerde vermedik demişlerdi, ne istediler de vermediklerini bilmiyoruz halen, ve daha ocak 2015 ayında dolmabahçede birlikte fotoğraf çektirir ve mutabakat yaparlarken 7 haziran sonrasında ne istediler de vermediler ve pkk tekrar hain pusularına başladı? 2002 yılında bu esnaf politikası fransa'dan uçak alındığında ana yada baba uçaklarından biri, zamanın başbakanı 1 tane de mercedes isterim demişti, fransızlar şaşırmış ama vermişlerdi, işte tamda bu, esnaf politikası. yıllarca alkışladığımız bu dış, iç, sosyal, ekonomik alanlarda sürdürülen esnaf politikasının getirdiği sonuç. Ülkemize hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder